1) |
Tsutsumi T, Iida T, Hori T, Nakagawa R, Tobiishi K, Yanagi T, Kono Y, Uchibe H, Matsuda R, Sasaki K, Toyoda M. Update of daily intake of PCDDs, PCDFs, and dioxin-like PCBs from food in Japan. Chemosphere, 45 (2001) 1129-1137. |
2) |
Ryan JJ, Lizotte R, Panopio LG, Lau BPY, Masuda Y. The effect of strong alkali on the determination of polychlorinated dibenzofurans (PCDFs) and polychlorinated dibenzo-p-dioxins (PCDDs). Chemosphere, 18 (1989) 149-154. |
3) |
Firestone D. Determination of dioxins and furans in foods and biological tissues: review and update. J. Assoc. Off. Anal. Chem., 74 (1991) 375-384. |
4) |
高菅卓三、青野さや香、秋月哲也、中川貴之、渡邊清彦、井上毅:アルカリ分解法を用いたPCB、ダイオキシン分析の課題. 第10回環境化学討論会講演要旨集(2001) 28-29. |
5) |
大高広明、牧野和夫:生体試料のダイオキシン類分析における加熱アルカリ分解法の可否について. 第10回環境化学討論会講演要旨集(2001) 128-129. |
6) |
厚生省生活衛生局“食品中のダイオキシン類及びコプラナーPCBの測定方法暫定ガイドライン”平成11年10月 |